Sider

10. februar 2012

Bagedag




I dag har jeg næsten fri. Skal først møde på job kl. 19.00 og har derfor haft hele dagen til at hygge og som I kan se - bage.
Jeg har bagt to forskellige salgs boller. Almindelig boller (verdens bedste) og gulerodsboller. I får begge opskrifter.

Til verdens bedste boller skal I bruge:


  • 50 g. gær 
  • 75 g. margarine 
  • 6 dl. kærnemælk 
  • 1 dl. lunken vand 
  • 2 spsk. sukker 
  • 2 æg (evt. 3 afhængig af str.)
  • et drys salt
  • hvedemel på slum
Opløs gær i vand (Vandet skal være omkring 37 grader varmt).

Kom herefter margarine, kærnemælk, sukker, æg, salt i og rør det sammen. Så kommer du mel i. Det kommer man i på slum indtil dejen er temmelig fast, men alligevel klistret, ellers bliver bollerne tørre. 
Ved brug af kærnemælk i stedet for vand bliver bollerne utrolig luftige og bløde. 
Ælt dejen godt og lad den hæve i 30 min. lunt og tildækket. 
Slå dejen ud - dejen hæver rigtig godt, så pas endelig på med ikke at slå dem for store ud. 
Lad dem igen hæve lunt og tildækket i 30 min. 
Bages midt i ovnen ved 200 grader 15 min.  (IKKE varmluft





Så til en lidt sundere opskrift .. 

Til gulerodsbollerne skal du bruge: 

  • 100 g. gær 
  • 4 dl. lunken vand (37 grader ca.)
  • 1 dl. fromage frais
  • 4 tsk. hørfrø (Skal mordes eller igennem foodprocessoren)
  • et drys salt 
  • 1 dl. solsikkekerner 
  • 300 g. revet gulerod 
  • 4 æg 
  • 1 kg. speltmel 
  • 1 spsk. sukrin (Sukker kan også bruges) 


Vand og gær røres sammen, herefter kommer man resten i.
Man kan med fordel benytte sig af en bagemaskine, da denne dej er MEGET klistret og kan være svær at ælte selv. 

Hæves i 30 min. lunt og tildækket
Kom herefter klatter med en ske på bagepladen og lad igen dejen hæve i 30 min. lunt og tildækket. 
Igen her, pas endelig på med for store klatter, da dejen hæver rigtig meget!

Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 15 min. eller til de er lysebrune. (IKKE varmluft)

Rigtig god fornøjelse! 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar